RABO Maritieme Markt

zaterdag 27 april 2019 om 10:00 uur

Wij heten u welkom op de Rabobank Maritieme markt die weer veel te bieden heeft voor groot en klein. Op de markt zijn er oude ambachten te zien zoals de touwslager, een scheepjes-glasblazer, een mosterdmaker, modelbouwers met radiografisch bestuurde boten en uiteraard het netten boeten. Natuurlijk zal ook de vistafel van Schuitemaker aanwezig zijn. Aansluitend aan het Maritieme gedeelte is er de Braderie, waar u leuke koopjes op kunt doen.

Op de kade komt u Historische Brandweerauto’s van de SHBKW tegen. Achteraan op de kade staan oude Stationaire Motoren en Scheepsmotoren van de merken uit het visserijverleden. Ook liggen er weer de Sleepboten, Opduwers, Bakdekkruisers, het Directievaartuig van de Prov. Zuid-Holland, Beurtvaartschepen, Klippers en Tjalken. Dit jaar zal er ook een heel bijzonder vaartuig van de Kon. Landmacht aanwezig zijn. Dit heeft gediend bij de Genie en Pontonniers als Bergingsboot en voor de opleiding aan duikers: de RV 29. Dit vaartuig is de gehele dag te bezichtigen en heeft een museumstatus van het Geniemuseum in Vught. Als u nog tijd heeft kunt u door de haven een rondvaart maken met een sleepboot.

De terrassen aan de Zwaaikom en de Redershaven zijn weer open. Hier kunt u gezellig zitten en onder het genot van een hapje en een drankje luisteren naar de muziek van de koren die daar optreden. Ondertussen kunnen de kinderen in de vijver een tochtje maken met een mini Opduwertje.

Zo is er voor eenieder wat te doen op de Rabo Maritieme Markt.

Koningsdag bij De Reedery

Ouderen ontmoeten elkaar in Katwijkse sfeer Op Koningsdag worden de ouderen weer eens extra in het zonnetje gezet bij De Reedery. Van 10.00 uur in de ochtend tot 16.00 uur in de middag zijn zij van harte welkom bij De Reedery aan de Prins Hendrikkade voor een gevarieerd programma. Er is gezellige zeemansmuziek, er zijn visserskoren en er valt allerlei echt ‘Kattuks’ heerlijks te proeven. Wie herkent de verschillende smaken van de kibbeling? U kunt gratis drie soorten kibbeling proeven… en als u raadt van welke soort vis elke kibbeling is bereid, maakt u kans op een leuke prijs. Voor een uitgebreidere verzorgde maaltijd kunt u bij de Reedery deze dag binnen of op het gezellige terras terecht. De koks van De Reedery bereiden voor u een heerlijke kipsaté met nasi goreng en pindasaus tegen een gereduceerd ouderentarief. Komt u ook langs? U bent van harte welkom!

Informatie

Waar:
Zwaaikom/kanaal
Prins Hendrikkade
2225 HX Katwijk

Wanneer:
zaterdag 27 april
van 10:00 tot 17:00 uur

Door:
Oranjevereniging Katwijk aan Zee
www.ovkaz.nl

Locatie
ROUTE >

terug Fout melden
© 2020 Koningsdag KW! • Disclaimer