Oranjetaptoe

zaterdag 27 april 2019 om 20:00 uur

Ook dit jaar zullen er weer muziekshows gegeven worden op het Andreasplein, georganiseerd door STK (Stichting Taptoe Katwijk). De optredens zullen worden voorzien van commentaar door presentator Erik Jan Ham. Kijk, luister en geniet van de mooie shows die de deelnemende bands u zullen tonen tijdens de Oranjetaptoe 2019!

Deelnemers

SHOWBAND TAKOSTU STIENS

Vanaf de oprichting in 1995 is Showband Takostu Stiens te gast geweest tijdens de grootste en bekendste taptoes en corso’s in heel Nederland. Door een strakke exercitie gecombineerd met improvisatie, humor en flexibiliteit, weet Takostu het publiek telkens weer te boeien met afwisselende muziek en spetterende shows. En daardoor is Takostu ook een graag geziene gast in het buitenland. De showband Takostu bestaat momenteel uit ca. 40 jonge leden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. De samenstelling van het instrumentarium is vrij uniek te noemen: slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten en mallets en daardoor hebben ze een eigen Takostusound gecreëerd. De muziek en show wordt zelf geschreven en gearrangeerd door een enthousiast instructieteam. In haar bestaan heeft Takostu vijf keer deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De eerste twee deelnames werd Takostu in het onderdeel Marsparade W.M.C.kampioen in de Stardivision en promoveerde daarna naar de hoogste divisie. De marsparade ligt dit Friese showkorps erg goed, want de twee deelnames daarna behaalde Takostu de derde plaats op de wereldranglijst in de Worlddivision. Tijdens de laatste editie in 2017 behaalde deze showband maarliefst 94,42 punten, het hoogst aantal punten dat ooit tijdens het WMC op de marsparade is gegeven en werd Takostu uitgeroepen tot WMC-kampioen Marsparade!

SHOW, MARCHING- & CONCERTBAND FLORA BAND

Show- Marching- en Concertband Flora Band is deel twee van de muzikale reis binnen de Flora Band Orkesten. De oprichting van dit orkest was op 1 augustus 1968, wat betekent dat er vorig jaar een 50 jaar jubileum was te vieren. Hiervoor ontving de vereniging en Koninklijke Erepenning. Flora Band mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun fantastische prestatie op het Wereld Muziek Concours in 2017, waar de mannen kampioen werden op het onderdeel Mars en dus het vaandel mee naar thuisbasis Rijnsburg mee mochten. De Flora Band bestaat uit ongeveer 50 mannen van 15 tot 50 jaar. Hoewel de meeste aanwas bij de Jong Flora Band vandaan komt, komen er ook een heel aantal leden elke week van ver om bij ons te kunnen spelen. De Flora Band is namelijk in hun stijl, muziekkeuze wat betreft show en mars, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting.De geschiedenis van Flora Band kent te veel hoogtepunten om hier op te sommen. Feit is wel dat de Flora Band bekend staat om hun fantastische agenda; taptoe Breda, nationale taptoe in Ahoy en diverse jaarlijks terugkerende buitenlands trips zijn hier het bewijs van. Dat het Rijnsburgse organisatietalent ook in de Flora Band orkesten doorsijpelt, blijkt wel uit de organisatie van eigen taptoes, concerten en evenementen met bezoekersaantallen van meer dan duizend mensen.Flora Band staat onder muzikale leiding van dirigent Gerben Kralt. Samen met slagwerkinstructeur Robert van den Bosch zorgt hij dat de mannen muzikaal gezien optreden waardig zijn. Dankzij instructeurs Erwin de Jong en Stephen van den Bosch zijn ook de exercitie en choreografie van zeer hoog niveau. Optredens worden dit jaar geleid door tambour-maître Theo MacDaniel.

DRUM- EN SHOWFANFARE ADVENDO

Exclusief, wereldklasse, Zwart & wit, altijd in voor iets nieuws, uitdagingen, herkenbare muziek, dat is Advendo Sneek. Een enthousiaste groep muzikanten die het publiek wil entertainen en vermaken.  En dat doen ze goed, in zowel binnen- als buitenland. Inmiddels hebben o.a. Frankrijk, Duitsland, Italië, Turkije en Canada kennis gemaakt met de witte berenmutsen. Advendo heeft een imposante lijst met optredens en muzikale  titels opgebouwd. Staat bekend als een vooruitstrevend en vernieuwend korps. Dit wordt benadrukt in de shows en straatoptredens met opvallende figuraties en eigentijdse muziek. De reputatie van Advendo heeft ook geleid tot enkele unieke optredens.  Zo traden zij op tijdens het nationaal huwelijksfeest van kroonprins Willem Alexander en Maxima. Deden de muzikanten mee aan de EU parade in Istanbul op uitnodiging van het Nederlandse Consulaat en ging Advendo de uitdaging aan om twee verschillende werelden bij elkaar te brengen; Black Pearls Of Rhythm. Een wereldwijde primeur; muzikant en paard, schouder aan schouder in één show. In 2017 draaide Advendo 2 keer 5 acts in de imposante Johan Cruijff Arena met niemand minder dan Armin van Buuren. De opening en medaille ceremonies van de Coolste baan van Nederland. En nog veel meer… De combinatie van originaliteit en kwaliteit heeft daarnaast al diverse keren geleid tot WMC goud en kampioensvaandels tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.  Advendo’s vlaggenschip staat onder leiding van tamboermaître Erik-Jan Brummel.

CHR. MUZIEK- EN SHOWBAND JULIANA

De Show & Marchingband Juliana heeft vier maal in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe Breda opgetreden tussen alle Nederlandse Militaire beroepsorkesten. Zesmaal werd er een gouden medaille behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, in 2009 werd met 92.47 punten zelfs de 6e plaats in de ranglijst behaald op de mars. Inmiddels heeft Juliana al vier keer deelgenomen aan het grote Defilé in Den Haag op Nationale Veteranendag. Juliana kan zich met recht een waardig ambassadeur van Amersfoort noemen.

De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. De muzikanten van Juliana brengen op de taptoevelden hun wervelende shows in een prachtig uniform bestaande uit een blauwe tuniek met witte pet en donkerblauwe broek. In 2011 is hier een stijlvolle witte tas (witte riemen voor de tamboers) aan toegevoegd. De muziek voor Juliana wordt vaak exclusief gearrangeerd, tegenwoordig door Dennis Hazenoot, 1 van de dirigenten van Juliana. De fluiten, in combinatie met het koperwerk, geven het korps een eigen klankkleur. Wilt u meer weten over de inhoud van de show of repertoire, kijk dan op de pagina Repertoire.

CHR. MUZIEKVERENIGING DOOR VRIENDSCHAP STERK JUNIOREN

Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar uit Katwijk heeft, net als hun ‘grote broer’ de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen. In 2017 heeft het korps voor het eerst deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours In Kerkrade. Het korps behaalde daar een gouden medaille met onderscheiding. Een prestatie waar de junioren enorm trotst op mogen zijn. Deelname van de Junioren aan parades en taptoes in Nederland en omringende landen staan garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit. Net als de Marchingband, dragen de Junioren een uniform dat is afgeleid van de Limburgse Jagers.

CHR. MUZIEKVERENIGING DOOR VRIENDSCHAP STERK MARCHINGBAND

De Marchingband behoort tot de absolute top in de amateurmuziekwereld en is door de jaren heen uitgegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk. De Marchingband is befaamd om haar aparte sound, die ontstaat door de balans tussen de individuele klankkleuren, welke samensmelten in een eenheid van geluid. Het brede mars- en polkarepertoire, de strakke marsorde en spectaculaire shows maakt de Marchingband tot een graag geziene gast op taptoes en parades in binnen- en
buitenland. De Marchingband heeft, naast optredens in eigen land, opgetreden in onder andere Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Canada, Duitsland en Engeland. Veel gouden successen zijn behaald op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Zo ook tijdens dit concours in juli 2017. Daar behaalde het orkest op zowel het onderdeel mars als show een gouden medaille met onderscheiding. Een prestatie waar men enorm trots op is. De uniformen van de Nederlandse Krijgsmacht in het algemeen en in het bijzonder het uniform van de Limburgse Jagers hebben model gestaan voor het uniform van de Marchingband. De keuze voor een groen uniform levert het korps de bijnaam De Groene Jagers op. Een naam die nog steeds met trots wordt gedragen.

Informatie

Waar:
Andreasplein
2225 GR Katwijk

Wanneer:
zaterdag 27 april
van 20:00 tot 22:30 uur

Door:
Oranjevereniging Katwijk aan Zee
www.ovkaz.nl

Locatie
ROUTE >

terug Fout melden
© 2020 Koningsdag KW! • Disclaimer